Провалився черговий аукціон з продажу офісу банку "Аркада"

Головний офіс банку "Аркада" в черговий раз не вдалося продати за допомогою аукціону через відсутність бажаючих купити його.

Про це повідомляється на сторінці аукціону в системі Prozorro.Продажі.

Згідно з наведеними даними, продаж мав відбутися 7 липня. Стартова ціна лота становила 428,3 млн гривень. Минулого разу охочих придбати офіс банку також не знайшлося. Цього разу ціну знизили на 30%, проте знайти покупців все одно не вдалося.

У березні Фонд гарантування вкладів виставив на продаж головний актив банку "Аркада" – його офіс на вулиці Ольгинській, 3а у центрі Києва і земельну ділянку під ним. Сам офіс (площею близько 14 тисяч "квадратів") і ділянку (близько 0,5 га) оцінили тоді у 971 млн гривень. Таким чином ціна активу впала більш ніж в 2 рази, але незважаючи на це, ніхто все одно не хоче купити його.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, банк визнали неплатоспроможним після того, як за допомогою тіньових схем спробували незаконно заволодіти його активами. Щоб виключити передачу об'єктів третім особам на них було накладено арешт. Однак, в січні Печерський суд відхилив це клопотання.

У держреєстрі прав власником будівлі банку і ділянкою під ним числиться Олег Нелін, який згодом передав цю нерухомість в іпотеку для Тараса Бурдейного. І Бурдейного, і Неліна пов'язують з компанією Burisma Group, що належить колишньому міністру екології Миколі Злочевському, який працював при Януковичі.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

140

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом