Прокуратура вимагає повернути киянам землі на Жуковому острові

1 хв

Спеціалізована екологічна прокуратура вимагає через суд повернути громаді Києва земельні ділянки загальною площею 0,567 га, які розташовані на Жуковому острові. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

“За зверненням Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради Спеціалізованою екологічною прокуратурою встановлено, що у 2009 році рішеннями Київської міської ради ряд земельних ділянок на Столичному шосе у місті Києві передано у приватну власність фізичним особам для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд”, — йдеться у повідомленні.

Вказані земельні ділянки знаходяться в межах ландшафтного заказника місцевого значення “Острів Жуків”. Вони належать до територій водного та природно-заповідного фондів, тому будівництво на них є порушенням закону.

Прокуратура звернулась до суду із позовами до фізичних осіб, у тому числі громадянина російської федерації, який є одним з власників ділянки. Суд відкрив провадження у 5 справах за позовами прокурора.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, за даними "Bigus.info", Департамент містобудування та архітектури у 2019 році видав кооперативу "Совські ставки" документи під забудову на Жуковому острові. Кооператив безкоштовно отримав цю землю та планував збудувати закриту базу відпочинку, два великі будинки зі своїми причалами, незважаючи на те, що, згідно з Генпланом Києва, будівництво котеджів тут не дозволено.

Прокуратура вже не перший раз намагалася оскаржити землевідведення. За даними слідства, рішення Київради було протиправним, а тому його треба скасувати.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом