Прокуратура відсудила у забудовника земельну ділянку в Оболонському районі Києва

Органи прокуратури в судовому порядку повернули ділянку землі в Оболонському районі столиці, на якій забудовник всупереч договору оренди так і не почав будівництво.

Про це в середу, 3 лютого, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Відзначається, що земельна ділянка знаходиться на вул. Степана Бандери. Згідно з рішенням Київради її надали приватній компанії в оренду терміном на 15 років. Тут мало б розпочатися будівництво станції технічного обслуговування, складських та офісних приміщень з подальшою експлуатацією.

"За умовами договору орендар зобов'язувався завершити забудову земельної ділянки не пізніше, ніж за три роки з моменту державної реєстрації договору", - повідомили в прокуратурі.

Проте, після закінчення зазначеного терміну на земельній ділянці так і не почалося будівництво.

З огляду на прямого порушення договору оренди, суд погодився з наведеними доводами прокурорів і зобов'язав забудовника повернути ділянку столичній громаді. Приблизна вартість ділянки – 16 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура Києва у Північному апеляційному суді довела незаконність договору оренди на земельну ділянку у Солом'янському районі столиці, на якій планувалося будівництво багатофункціонального комплексу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом