Прокуратура повернула Києву ділянку, на якій син Омельченка хотів побудувати комплекс

Прокуратура Києва у Північному апеляційному суді довела незаконність договору оренди на земельну ділянку у Солом'янському районі столиці, на якій планувалося будівництво багатофункціонального комплексу.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів у середу, 20 січня.

Як стало відомо, Київрада передала приватній компанії земельну ділянку в оренду на 10 років на вулиці Генерала Шаповала для будівництва та обслуговування багатофункціонального комплексу з підземним паркінгом. Договір уклали в зв'язку з придбанням компанією майна на цій ділянці, яке виявилося автозаправною станцією, площею 22 квадратних метра.

У підсумку, площа виділеної земельної ділянки виявилася в 27 разів більше, ніж площа АЗС, а рішення про виділення землі прийнято Київрадою з порушенням норм законів, без проведення торгів.

Внаслідок зазначених порушень бюджет міста недоотримав значну суму коштів, які територіальна громада Києва могла б отримати від продажу права оренди земельної ділянки на аукціоні.

Суд погодився з доводами прокуратури, а договір оренди землі, укладений між Київською міською радою та приватною компанією, визнав недійсним.

Як повідомляють "Наші гроші", в 2018-2019 роках "Смарт-Девелопмент" отримав в оренду чотири ділянки загальною площею 1,52 га на вул. Генерала Шаповала, 1-3. У вересні 2020 року фірма отримала містобудівні умови та обмеження для проєктування "будівель готельного, офісного та багатофункціонального призначення" на цих ділянках. Висота забудови планувалася орієнтовно від 68 м до 78 м, тобто приблизно 25 поверхів.

Одним із власників компанії значиться син екс-мера Олександр Омельченко-молодший.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що київська прокуратура спробує відсудити у приватної компанії земельну ділянку, вартістю майже 111 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом