Пріоритети Київгенплану: реконструкція хрущовок у Шевченківському районі

Серед пріоритетних напрямків розвитку Києва – реконструкція застарілого житла і вирішення питань житлової сфери Шевченківського району.

Про це повідомили в КО "Київгенплан", передає Вечірній Київ.

Як зазначається, житловий фонд Шевченківського району налічує 3 292 будинки загальною площею 8 507,2 тис. кв. м, з них 1 431 будинок – це приватна садибна забудова.

"У багатоквартирному житловому фонді переважають 5-ти поверхові будинки, значна частина яких побудована у перший період індустріального домобудівництва (так звані "хрущовки"). На сьогоднішній день ці будинки не відповідають сучасним вимогам комфортного житла, енерго- і ресурсозбереженню. Реконструкція кварталів цієї забудови намічена на перспективу до 40 років", - повідомили в комунальній організації.

Найбільші ділянки нового житлового будівництва – це район вулиці Дегтярівській з об'ємом будівництва 270,0 тис. кв. м, район в межах вул. Дорогожицькій, Ю. Іллєнка, Древлянській, Сім'ї Хохлових – 197,0 тис. кв. м.

Водночас, щоб життя в районі було комфортним і для зменшення транспортних потоків в історичній зоні на території району передбачається: обмеження розміщення офісів і торгово-розважальних об'єктів на площі Перемоги, Львівській площі та на Лук'янівці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українська влада хоче перебудувати старі будинки, термін експлуатації яких закінчився, але що робити з мешканцями, поки не придумала. Спеціально для цього Мінрегіон розробив і оприлюднив новий законопроєкт про реновацію застарілого житла "Про внесення змін до Закону України "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом