Прибудови до квартири не можна легалізувати: в КМДА радять не слухати "диванних" експертів

Жителі Києва, намагаючись розширити свої квартири, споруджують до них прибудови, а потім намагаються їх безуспішно легалізувати.

Про це написав у четвер, 30 липня, у себе в Facebook заступник директора департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Юрій Тацій.

За його словами, прибудови до квартири не є легальними приміщеннями. "Нерідко жителі Києва, бажаючи розширити свою квартиру, читають "диванних" експертів, які розповідають, що легалізувати прибудову квартири можливо", - підкреслив чиновник.

Тацій повідомляє, що відповідно до законів квартира (також нежитлове приміщення) - це виключно внутрішній простір будинку. Вона не може бути зовні і тим більше не може об'єднувати елементи будівлі, які не належать до внутрішнього простору.

"В інтернеті радять узаконити такий об'єкт будівництва через отримання містобудівних умов і обмежень на будівництво. Це можливо тільки в тому випадку, якщо ви є власником ділянки. Тільки тоді це буде вважатися не як прибудова до квартири (приміщення), а як прибудова до будинку з заняттям частини земельної ділянки, навіть якщо немає спирання на нього", - розповів чиновник.

Також це питання намагаються вирішити за допомогою МУО на реконструкцію. Але і цей спосіб, за словами Тація, нікуди не приведе, оскільки в КМДА цю заявку відразу відхилять.

"Тому вибирайте законні методи для облагородження свого будинку. Наприклад, робіть перепланування всередині квартири, ремонт або реконструкцію в межах приміщення", - зауважив чиновник.

Раніше НЕРУХОМІ розповідали, чого не можна робити під час ремонту в квартирах. Є перелік заборонених дій, які можуть наражати на небезпеку жителів багатоквартирного будинку.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом