Постраждалі ЖК в Ірпені відновлюють за програмою "ВідновиДІМ"

В Ірпені відновили перші чотири житлові будинки за програмою "ВідновиДІМ", ініційованої Фондом енергоефективності.

Про це повідомили у прес-службі фонду.

У програмі взяли участь ОСББ "Затишний 2020" та ЖК Ново-Оскольський. Так внаслідок обстрілів з боку російських окупантів було пошкоджено фасади, теплоізоляцію, деформовано вікна та двері, частково було зруйновано міжкімнатні перегородки. Завдяки участі у програмі "ВідновиДІМ" на відновлення постраждалих будівель виділили 5,4 млн грн та 1,6 млн грн грантів. Ще два будинки в ЖК Затишній отримали 2,4 млн грн і 3 млн грн. ОСББ уже перерахували 70% цих сум.

Як уточнили у Фонді енергоефективності, пілотний етап програми запустили у Київській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях. Заявки на участь вже подали 58 ОСББ. Очікувана сума грантів за ними – понад 127 млн. грн.

Відповідно до умов, ОСББ отримують аванс у розмірі 70% від загальної суми, а після завершення ремонтних робіт – решту 30%. Програму "ВідновиДІМ" запустили у листопаді 2022 року.

На пілот проєкту, що включає ремонт 60-100 будинків, Європейський Союз спрямував 5 млн євро. Пізніше 28 листопада 2022 року Фонд енергоефективності, ЄС та IFC уклали угоду про грантове фінансування програми на 25 млн євро.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у відновленні Ірпеня прийме участь відома американська архітектурна студія Gensler.

Студія має намір очолити комплексний процес відновлення населеного пункту, співпрацюючи з місцевою владою, українськими та міжнародними експертами для створення Генерального плану міста, вирішуючи питання міського планування, мобільності, стійкості, розвитку транспортної та соціальної інфраструктури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом