Поліцейський і ріелтор організували шахрайську схему з нерухомістю у Маріуполі

Сержант поліції та ріелтор організували злочинну схему, за допомогою якої хотіли отримати квартиру в центральному районі Маріуполя.

Про це повідомили в пресслужбі Держбюро розслідувань.

Минулого літа, поліцейський дізнався про квартиру, в якій тимчасово ніхто не жив. Співробітник органів вирішив залякати власницю неправдивою інформацією, про те, що на цю квартиру набігли великі борги за комуналку і тепер житло можуть забрати. Щоб цього не допустити, правоохоронець запропонував продати нібито проблемну квартиру.

Потім в схемі з'явилася ріелтор, вона отримала нотаріальну довіреність на цю квартиру і збиралася продати її за $ 12 тисяч. З цієї суми власниці планували віддати лише 50 тисяч гривень.

Однак, жінка запідозрила недобре і звернулася до правоохоронних органів. За день до підписання угоди купівлі-продажу вдалося скасувати нотаріальну довіреність. Ріелтор, щоб помститися жінці, написала заяву в поліцію про вчинення тією якогось злочину.

В результаті 19 березня співробітнику поліції та ріелтору повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненого за змовою групою осіб. Крім того, ріелтора звинуватили в неправдивому повідомленні про вчинення кримінального злочину. Якщо вина буде доведена, підозрюваним буде загрожувати термін до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Печерський райсуд Києва 17 березня визнав винною держреєстратора, яка була залучена до шахрайської схеми із заволодіння чужою нерухомістю більш ніж на 75 млн гривень. У зв'язку з сприянням слідству, суд дав їй 5 років позбавлення волі умовно, звільнивши з випробувальним терміном 3 роки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом