Подружжя на Прикарпатті збудували будинок-купол з пінопласту

В Івано-Франківській області сім'я побудувала собі незвичайний будинок: він круглої форми і зроблений з пінопласту.

Як повідомляє Сегодня, через досить незвичайну форму, всі меблі доводилося робити на замовлення. Проте, основна його перевага – він дуже теплий, тому обігріти його коштує в рази дешевше, ніж двокімнатну квартиру.

У будинку зробили якісну вентиляцію, а стіни покрили товстим шаром штукатурки. Всього будівництво такого будинку обійшлося у 32 тисячі доларів.

Підкреслимо, що будинки з пінопласту активно будують у Японії. Будівельна компанія Japan Dome House Co запропонувала і почала випуск будинків з новим дизайном. Це будинок форми куполу або півсфери зі стінами з пінопласту, зміцненого механічною обробкою.

Завдяки своїм формам будівля виглядає досить об'ємною і містким. Будинки ці добре витримують пориви вітру, не страшний їм і сніг. Якщо рельєф місцевості нерівний архітектори заздалегідь готують фундамент. Але класичні будинки часто обходяться без нього.

Одноповерховий будинок з діаметром основи в 7-8 метрів, в залежності від комплектації та компонування внутрішніх перегородок і стін, може мати загальну площу до 60 квадратних метрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

180

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом