Під Києвом за пару тижнів "виросла" дев'ятиповерхівка

У Київській області забудовник "примудрився звести" дев'ятиповерховий житловий будинок всього за пару тижнів, згідно з офіційною інформацією.

Про це розповів СЕО та співзасновник проекту Monitor. Estate Володимир Копоть, передає The Page.

За його словами, згідно з даними Реєстру, забудовник отримав дозвіл на будівництво житлової висотки в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району на вул. Свободи, 1с. Так, згідно з офіційними документами, будівництво почалося 25 серпня, при цьому вже 14 вересня висотці дали сертифікат про готовність.

За офіційною інформацією, будинок будується з цегли. У зв'язку з цим, згідно з технологіями, будівельники змушені передбачати перерви у роботі для зміцнення будматеріалів. Також потрібен час для облаштування фундаменту, проведення гідроізоляційних робіт та інше.

Експерт вважає, що за вказаний термін будинок навряд чи могли побудувати, швидше за все його зводили без документів, а потім їх оформили заднім числом.

"Логіка проста: раз побудували, хіба будуть зносити? Ну і корупційну складову, звичайно, ніхто не виключав. Поки не буде реальних прецедентів кримінальної відповідальності, будемо спостерігати подібні ситуації", - підкреслив Копоть.

Він додав, що подібні самобуди – ознака корупції в органах влади та неефективності державного управління в будівельній сфері. Правоохоронні та контролюючі органи закривають на все очі, поки не надійде команда "зверху". У зв'язку з цим реформа в будівництві, про яку так довго говорять, навряд чи дасть великий ефект.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за рік корупція в столиці на стартовому етапі будівництва, отримання погоджень та дозволів зросла в півтора рази - до 86,7% з 58,3% в 2019 році. Відповідне дослідження провела Конфедерація будівельників України.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом