Під Києвом мешканці Ірпеня та Бучі перекрили трасу, вимагаючи зупинити забудову

Під Києвом мешканці двох міст-сателітів Ірпеня та Бучі перекрили трасу міжнародного значення М-07 (більш відома як "Варшавка"), вимагаючи зупинити тотальну забудову цих населених пунктів, яка загрожує масштабною вирубкою лісів.

Як повідомили в телеграм-каналі "Київ. Оперативний", на місці присутні співробітники поліції. Однак правоохоронці тільки спостерігали за мітингом і не втручались у події.

У свою чергу ексдепутат Ірпінської міськради Лаврентій Кухалейшвілі розповів, що мета акції звернути увагу влади до проблеми знищення останніх зелених зон і тотальної висотної забудови.

За його словами, через це страждає інфраструктура: жителі Ірпеня відчувають нестачу в дитячих садах, школах, дороги страждають від перевантажень через постійні затори.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Пущі-Водиці на ділянці площею в 21 га відбувається масова вирубка дерев для будівництва житлового кварталу. Там вже вирізали цілу просіку дубового гаю. У працівників при собі є лише акт обстеження зелених насаджень від "Київзеленбуду". За словами колишнього народного депутата Ігоря Луценка, ця вирубка може стати наймасовішою за останні 15 років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом