Печерський суд зняв арешт з головного активу Аркади

З головного офісу неплатоспроможного банку "Аркада", а також з ділянки землі під ним було знято арешт.

Як повідомляє Finbalance, відповідне рішення прийняв Печерський районний суд Києва у понеділок, 1 лютого. Арешт був накладений за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізосіб, який збирався оскаржити угоди ТОВ "Будеволюція", Олега Неліна і Тараса Бурдейного. На думку ФГВФО, саме зазначені угоди привели до того, що Аркада позбулася свого головного активу.

Олег Нелін значився в держреєстрі прав як власник будівлі банку "Аркада" і земельної ділянки під ним. Потім він передав цю нерухомість в іпотеку для Тараса Бурдейного. За даними ЗМІ, обидва вони пов'язані з колишнім міністром екології Миколою Злочевським, який працював за часів Януковича. Зараз міністр знаходиться у розшуку.

Саму будівля офісу банку оцінили у 620 млн гривень. Право власності на себе оформив кредитор, після несвоєчасного обслуговування боргу з боку Аркади. Після цього банк змушений був списати з балансу зазначений об'єкт, а його капітал став негативним, що перестало відповідати нормативам. У зв'язку з цим фінустанову визнали неплатоспроможною.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, банк володіє 200 гектарами землі під забудову і ведення сільського господарства під Києвом. Такі ділянки знаходяться у Бучі, Броварах і в селі Михайлівці-Рубежівці. Ця земля буде виставлена на продаж вже навесні цього року.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом