Окупанти зруйнували унікальну модерністську будівлю у Криму

Унікальний модерністський будинок, розташований у тимчасово окупованому Криму, був знищений рашистами.

Про це повідомили у спільноті Ukrainian Modernism.

Як уточнили у групі, йдеться про будівлю колишнього санаторію "Зорі України". Це архітектурний шедевр України світового класу у стилі модернізму. "Похмуро вписані в гірський ландшафт південного узбережжя Криму бруталістські структури санаторію були перлиною не лише України", - йдеться у повідомленні.

У групі повідомили, що Крим потрібно звільнити раніше, ніж окупанти звільнять його від культурної спадщини.

"Якщо у вас раптом з'являться ілюзії, що у росії путіна є трохи пієтету до радянської спадщини, – забудьте. Їм невідомі концепції культури та спадщини, цінність становлять лише гроші та війна", - зазначають активісти.

Проєкт санаторію був розроблений архітекторами Валерієм Жилкіним та Євсеєм Першенком. 

Санаторій "Зорі України" був збудований у 1965 році і знаходиться на березі моря за 27 кілометрів на захід від Ялти, між Форосом та Сімеїзом. Гора Кішка знаходиться на схід від санаторію, з півночі від вітрів закривають гори

Після незаконної анексії українського Криму росією власність півострова перейшла до рук окупантів, зокрема близько 200 санаторіїв. Росіяни почали активно продавати санаторії у приватні руки та передавати силовим структурам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, в окупованому Криму ведеться забудова Фороського парку, який вважається одним із найкрасивіших місць на півострові. Кримчани намагалися врятувати легендарний парк, але безуспішно.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

198

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом