Окупанти дозволили забудову Фороського парку в Криму: рідкісні дерева будуть знищені

В окупованому Криму ведеться забудова Фороського парку, який вважається одним з найкрасивіших місць на півострові. Кримчани намагаються врятувати легендарний парк, але безуспішно.

Як повідомляють "Крим.Реаліі", окупанти вирішили забудувати частину парку, і для цього почали вирізати дерева, вік яких може перевищувати сто років. Як повідомляються, багато з рослин є досить рідкісними і занесені до Червоної книги.

Щоб якось перешкодити будівельникам, місцеві жителі підготували звернення до російського президента Володимира Путіна, але це не допомогло. При цьому представники окупаційної влади (так зване "Міністерство екології Криму") заявили протестувальникам, що будівництво не зупиниться, і воно "цілком законне".

Як з'ясували журналісти, на території парку будується дитячий оздоровчий комплекс "Ак Барс", з 2016 року санаторієм Форос володіє Федерація профспілок Татарстану, а будівництво комплексу веде компанія "Татінвестгражданпроєкт".

Сам санаторій продали з аукціону за півтора мільярда рублів. За документами тут збираються забудувати близько 20% території.

Варто відзначити, що парк Фороса для України - це пам'ятка та природоохоронна територія загальнодержавного значення, якій виповнилося майже 190 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на території тимчасово окупованого Криму в селищі Парковому (Велика Ялта) зносять 15-поверховий будинок, з якого ще не встигли виїхати люди, там залишилися і їх речі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом