ЖК у Харкові опинилися в пріоритеті ДАБІ: огляд рішень за минулий тиждень

Минулого тижня чиновники Держархбудінспекції внесли до Реєстру будівельної діяльності лише два дозволи на будівництво житлових комплексів та два сертифікати про готовність. Всі видані документи стосуються суто об'єктів у Харкові.

Кому ДАБІ з 9 по 12 березня видала дозвіл на ЖК (СС3), а також які комплекси ввела в експлуатацію – читайте у матеріалі НЕРУХОМІ.

Дозвіл отримали

1. ЖК Перемоги 2 від Трест Житлобуд-1 на просп. Перемоги, 86 у Харкові.

Дозвіл отримано з другої спроби.

Підставами для відмови наприкінці грудня 2020 року було не надання висновку з ОВД; не забезпечення прибудинковими майданчиками, достатньою кількістю паркомісць та зарядними пристроями для автомобілів з електродвигунами.

Підкреслимо що згідно Реєстру будівельної діяльності, у виданому дозволі в розділі "Експертиза проекту" відсутня будь-яка інформація. Тому з'ясувати, чи здійснювалася нова експертиза після надання відмови, неможливо.

2. ЖК Лазурний від Градстрой на пров. Пискунівський та розі пров. Лосівського у Харкові.

Дозвіл також отримано з другої спроби.

Підстави для відмови у жовтні 2020 року: відсутність на кресленнях генплану санітарно-захисної зони промислових та комунальних підприємств 4-5 класу шкідливості та не забезпечення нормативної кількості машиномісць на відкритих автостоянках.

Зауважимо, що дозвіл надано на підставі експертного звіту від 29 березня 2019 року. Це може свідчити про те, що проєкт фактично не змінювали, тому машиномісць на автостоянках мешканцям ЖК Лазурний не вистачить.

Прийнято в експлуатацію

1. ЖК Павловський квартал від Житлобуд-2 на вул. Клочківській, 117 у Харкові.

В експлуатацію прийнято надземний та підземний гараж (1 черга, 7 пусковий комплекс).

2. ЖК Воробйові гори від Воробйові гори на пров. Шевченківському, 38, 40 у Харкові (1 та 2 пускові комплекси).

В експлуатацію прийнято 11-поверховий будинок на 22 квартири по 8 кімнат кожна.

Як просуватиметься далі робота ДАБІ, та чи бути житлу в інших містах України, стежте в нашій постійній рубриці разом з командою НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом