Одестеплокомуненерго не змогло відсудити землі, захоплені для будівництва ЖК Скай Сіті

Південно-Західний апеляційний суд відмовив ПАТ "Одестеплокомуненерго", яке намагалося повернути землі під будівлею цеху емальованих труб на вулиці Варненській, 27, де зараз будівельна компанія "Будова" зводить ЖК Скай Сіті.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відповідне рішення суд прийняв на засіданні 19 листопада.

Одеська міськрада виселила КП "Теплопостачання міста Одеси" і КП "Міськзелентрест" з їх приміщень на вул. Варненській, 27, а потім передала ці приміщення і землі замовнику будівництва "Транском буд". Для будівництва двох секцій "Будові" не вистачило цих територій, і вона вирішила захопити будівлю недобудованого цеху емальованих труб. Цей недобуд був викуплений у облради ПрАТ "Одестеплокомуненерго" у 1991 році на аукціоні за 161 тис. гривень. У договорі купівлі-продажу зазначено, що облрада передала у власність ПрАТ цех на земельній ділянці 0,55 га, яка була відведена Одестеплокомуненерго рішенням виконкому Одеської міськради для будівництва цеху. Зараз у суді Одестеплокомуненерго не змогло повернути свої 0,55 га землі.

Тим часом Мін'юст без підстав скасував реєстрацію приватної власності на недобудову і цех перейшов назад у комунальну власність. Після цього відбулося рейдерське захоплення цеху. У жовтні 2017 року наймані люди в масках увірвалися на територію цеху і почали демонтувати будівлю.

Ресурс НЕРУХОМІ поставив ЖК Скай Сіті низький рейтинг – 2,3. Експерти ресурсу продовжують вивчати документи щодо цього комплексу. На сайті забудовника кажуть, що здача ЖК запланована на четвертий квартал 2020 року.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом