Одеський суд зупинив скандальне будівництво ЖК Простір на Маячному

Скандальне будівництво в Одесі у провулку Маячному, 11 було зупинено Одеським окружним судом.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, відповідну постанову суд виніс 23 листопада, частково задовольнивши позов громадської організації ВО "Автомайдан".

Так, суддя зупинив дію дозволу, виданого одеським ДАБК на виконання будівельних робіт на ділянці у провулку Маячному. Раніше забудовник обіцяв покупцям квартир, що у них буде свій особистий пляж.

Як відомо, ця земельна ділянка оформлена на ТОВ "Виробничо-комерційна фірма ім. П. Шмідта", яку компанія орендувала у міста ще у 2015 році під експлуатацію колишніх складів рибного господарства. На початку 2018 року тут почали будувати семиповерховий готельний комплекс. Але вже за рік забудовник розмістив оголошення про продаж квартир за вказаною адресою.

ЗМІ стверджують, що таким чином компанія вирішила прикрити ведення незаконного будівництва. Відповідно до закону, територія, на якій велося будівництво, належить до рекреаційної зони. Тут категорично заборонено будувати житлові будинки і перекривати проходи до моря.

Згідно бази даних ресурсу НЕРУХОМІ, мова йде про будівництво ЖК Простір на Маячному.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі забудовник зміг отримати дозвільні документи на зведення будинку на вулиці Рибальська Балка, 1-Г, незважаючи на шлейф кримінальних справ щодо цього будівництва. Раніше одеський ДАБК неодноразово відмовляв забудовнику через неповний пакет документів. Проте, не дивлячись на це будівельні роботи активно велися.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом