Одеський ДАБК зміг лише частково знести незаконну споруду на Рішельєвській

В Одесі на Рішельєвській, 41 демонтували частину незаконної споруди, яку звели на самозахопленій території.

Про це написав глава одеського ДАБКу Олександр Авдєєв у себе в Facebook.

"Ми неодноразово попереджали власника і судилися проти захоплення міської землі та надбудови поверхів. Але його це не зупинило", - написав глава місцевого ДАБК.

У зв'язку з цим комунальні служби частково демонтували незаконні конструкції. Авдєєв також нагадав, що суд не дозволив прибирати нахббуд на Рішельєвській, який звели під виглядом реконструкції квартири. В результаті тут виросла семиповерхівка. Тому ДАБК прибрав лише частину споруди на міській землі і продовжить в судах домагатися демонтажу незаконно побудованого будинку.

Так, тут побудували 7-поверхову будівлю з цокольним поверхом замість 5-ти поверхової, як передбачено затвердженою проектною документацією та експертним висновком. Була перевищена гранично допустима висота будівлі (замість 18,6 м, як зазначено в містобудівні умови і обмеження, вже побудували 21 м), забудовник збільшив площу забудови, документи, які б давали право на виконання будівельних робіт з будівництва 7-поверхового будинку за даною адресою, відповідно до Реєстру будівельної діяльності, відсутні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеський окружний адмінсуд відхилив позов Держархбудконтролю щодо знесення незаконного будівництва на Рішельєвській, 41. У червні минулого року ДАБК подав позов до ООАС, вимагаючи скасувати початок будівельних робіт через невідповідність у документах. Але суд відхилив тоді позов теж.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

41

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом