Одеський суд не дозволив зносити нахаббуд у центрі міста

Одеський окружний адмінсуд відхилив позов Держархбудконтролю щодо знесення незаконного будівництва на Рішельєвській, 41.

Про це написав глава міського ДАБКу Олександр Авдєєв у себе в Facebook.

"Історія з одним з найбільш нахабних будівництв на Рішельєвській, 41 набирає обертів. Нагадаю, що тут під виглядом реконструкції перебудували кілька квартир у семиповерхівку", - написав чиновник.

Як нагадує Думська, будівництво тут почалося у серпні 2017 року, коли приватна особа купила у старому флігелі три квартири. Після цього був розроблений план реконструкції, згідно з яким на місці флігеля мала зрости п'ятиповерхівка. Але станом на сьогоднішній день там вже побудували сім поверхів. При цьому сама реконструкція вийшла за межі флігеля і вже йдеться про самозахоплення території.

У червні минулого року ДАБК подав позов до ООАС, вимагаючи скасувати початок будівельних робіт через невідповідність у документах. Але суд відхилив тоді позов.

Однак, у травні апеляційний суд підтримала ДАБК і скасував документ, який давав право на будівельні роботи. Разом з тим, незважаючи на це рішення, суддя ООАС Костянтин Єфименко ще раз відхилив клопотання про заборону проведення будівельних робіт, а потім повністю відмовив ДАБКу, який вимагав знести об'єкт.

"Таким чином, суддя знехтував рішенням П'ятого апеляційного адміністративного суду, який визнав порушення при будівництві монстра у центрі міста, і відмовив по суті в тому, щоб знести нахаббуд", - прокоментував Авдєєв останнє рішення суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, цей же суд відхилив ще один позов міського ДАБК, яким той вимагав зупинити інше будівництво ЖК Otrada Sky. Тут, під виглядом реконструкції біля житлового комплексу виросли два зайвих поверхи. ЗМІ вважають, що до цього будівництва може мати відношення колишній віце-мер Одеси Петро Рябоконь.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом