Одеський бізнесмен намагається відсудити у міста землі санаторію ім. Чкалова

Власник одеського хлібзаводу "Новий час" Михайло Коган, який купив будинок колишньої аптеки на території санаторію ім. Чкалова, вирішив відсудити у міста земельну ділянку з території зазначеного санаторію.

На думку Когана, покупка окремої будівлі з комплексу будівель санаторію означає відчуження всього комплексу. Також Коган наполягає, що ділянка землі площею 15,9 га пов'язана функціонально з тим будинком, який він купив, і не може розглядатися окремо, повідомляють місцеві ЗМІ.

Бізнесмен через суд намагається скасувати рішення Одеської міськради про надання санаторію земельної ділянки площею 15,9 га для обслуговування будівель. Крім цього, Коган намагається визнати недійсним держакт на право користування земельною ділянкою. Наступне засідання суду відбудеться 11 лютого 2021 року.

ЗМІ повідомляють, що судові розгляди між власником хлібзаводу та Одеською міськрадою за землі під санаторієм ведуться з 2014 року.

Варто відзначити, що спочатку, в 2002 році, міська рада передавала санаторію ім. Чкалова земельну ділянку площею 20,5 га для обслуговування будівель. Зараз від цієї ділянки залишилося 15,9 га. Тобто частину землі вже "роздерибанили".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі збираються побудувати новий торговий центр на розі Дерибасівської та Червоного провулка, з відтворенням фасаду колишнього готелю "Спартак".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом