Одеська будівельна компанія попалася на мільйонних махінаціях з податками

В офісі однієї з будівельних компаній в Одесі пройшов обшук: забудовника запідозрили у несплаті податків в особливо великих розмірах.

Про це в понеділок, 8 лютого, повідомили в пресслужбі СБУ.

За словами правоохоронців, приватна компанія заявила про початок будівництва житлового комплексу у травні 2017 року. Вона продавала квартири, парковки і майданчики для комерційних організацій, при цьому доходи не декларували. У свою чергу в обласній прокуратурі уточнили, що йдеться про нерухомість, яку побудували в передмісті Одеси на території Лиманського району.

За даними слідства, в бюджет не надійшло близько 7 млн гривень податків. Гроші надходили на сторонні рахунки компанії, без відображення в бухгалтерському звіті.

Під час обшуку було вилучено документацію, що підтверджує незаконність проведених операцій.

За фактом було відкрите кримінальне провадження за 212 статтею Кримінального кодексу – ухилення від сплати податків. Слідство по цій справі триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харківській області викрили схему відмивання податків, яку придумали компанії, що виготовляють будівельні матеріали. Як з'ясували податківці, кілька компаній, які займаються виготовленням і продажем будівельних матеріалів, переводили отримані кошти на рахунки сторонньої фірми. Насправді, як з'ясували в ГФС, операції мали характер "безтоварних".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом