Одесити вклали 15 млн гривень в неіснуючі будівництво. Фото

В Одесі затримали голову правління ЖБК, яка, зловживаючи службовим становищем, жінка заволоділа грошима десятків людей.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Достовірно знаючи про відсутність дозвільних документів на будівництво житлових будинків, зловмисниця впродовж шести років укладала договори про пайову участь у будівництві об'єктів нерухомості за неіснуючою адресою на вулиці Карла Лібкнехта, і навіть створила на території Таїровської селищної ради видимість будівельних робіт.

Вкладники вносили гроші в касу кооперативу і на банківський рахунок, проте згодом, не дочекавшись ні просування будівництва, ні ключів від квартир, звернулися до правоохоронців. Всього, за оцінками правоохоронців, зловмисниця залучила понад 15 млн гривень.

"Підозрювана – місцева жителька, 1982 року народження. Її дії слідчі кваліфікували за ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", – розповів начальник Київського відділу поліції В'ячеслав Барба.

На даний момент поліцейські встановили особи 46 потерпілих, проте їх може бути значно більше.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі на місці недобудованого санаторію "Україна", який вже більше десяти років лежить у руїнах, хочуть побудувати п'ять десятиповерхових будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом