Одесити спробували захистити від забудови дачі Маразлі

В Одесі кілька сотень людей вийшли на мітинг, намагаючись таким чином захистити пам'ятку архітектури – дачі Маразлі, які розташовані на Лідерсовському Бульварі, 13 в історичному ареалі Французького Бульвару.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на мітинг крім небайдужих одеситів прийшли також краєзнавці та архітектори. Як стало відомо, тут забудовник планує звести будинки заввишки у 6 та 7 поверхів. Крім того, що новобудова не буде поєднуватися з ансамблем будинків, що розташовані поруч, вона повністю закриє собою вид на пам'ятку архітектури. Також стало відомо, що забудовник планує знести один з особняків, який "не потрапив" в охоронну зону.

Більш того, як запевненяють краєзнавці, через нову будівлю для туристів відвідування цих історичних місць Одеси стане проблемним.

"Ще 5-7 років і в цьому місті більше не буде чого показувати не те, що туристам, а й нашим дітям. Ми нічого не зможемо розповісти про стару Одесу", – сказав краєзнавець Олександр Бабич, додавши, що влада міста абсолютно нічого не робить , щоб врятувати ситуацію.

Дача Маразлі – зразок садово-паркового мистецтва, зразок архітектури та історичне місце Одеси.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Одесі впритул до пам'ятки архітектури маєтку Менделевича на вул. Маразліївській, 28 побудують житловий будинок. Як повідомляють місцеві ЗМІ, власники будівлі всередині двору продають домоволодіння під реконструкцію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

150

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом