Очікування будівельного ринку поступово відновлюються

Очікування будівельного ринку на четвертий квартал цього року покращилися, але тим не менше перебувають все ще в негативних значеннях.

Відповідні дані надала Державна служба статистики.

Так, індикатор ділової впевненості на ринку на четвертий квартал 2020 року зріс на 7% в порівнянні з минулим періодом до -30,2%. При цьому недолік обсягу замовлень склав -51%, даний показник також покращився на 6%.

При цьому згідно з опитуванням, 24% забудовників впевнені в зростанні цін на ринку, 68% не прогнозують якихось змін, і тільки 8% компаній заявили про можливе зниження цін.

У Держстаті повідомили, що згідно з даними опитування, будівельні компанії забезпечені замовленнями в середньому на чотири місяці, що є таким же показником, як і в третьому кварталі.

При цьому представники ринку повідомляють про сезонні негативні впливи на ринок, такі як погодні умови. Також, більшість компаній очікують зниження кількості працівників в четвертому кварталі цього року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за перше півріччя 2020 року кількість будівництв скоротилося на 10%, при цьому заборгованості із зарплат серед будівельників зросли.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом