Обсяг будівельних робіт в Україні зріс – Держстат

В Україні обсяг будівельних робіт в листопаді цього року виріс на 9,3% в порівнянні з таким же місяцем минулого року, при цьому значення в грошовому еквіваленті за 11 місяців 2020 року зросло до 164 млрд гривень (2,8%).

Про це повідомили в Держстаті.

Також стало відомо, що показник за місяць виріс на 8,6% (згідно сезонно скоригованих даними – на 0,4%), водночас у жовтні в порівнянні з вереснем зростання склало 2,5%.

Якщо брати статистику за рік з листопада по листопад, бачимо наступну картину: в житловому будівництві показники впали найбільш сильно – на 4,6%, в нежитловому зниження склало 1,2%. При цьому будівництво інженерних споруд зросло на 17,4%.

У регіональному розрізі, якщо брати статистику, найбільш помітне зростання в будівництві було помічено в наступних областях: Хмельницькій (50,7%), Одеській (41,8%), Донецькій (40,3%), Чернігівській (31,8%) , Львівській (18,1%), Київській (17,8%), Черкаській (14,7%), Сумській (6,1%), Полтавській (4,3%), Волинській (4,2%) та Івано Франківській (2%).

При цьому в 13 інших областях і місті Києві було зафіксовано зниження. Найбільш помітне сталось в Херсонській області та склало 35,6%. При цьому в Києві падіння зафіксували на рівні 2%.

Як уточнили в Держстаті, статистику навели без урахування тимчасово окупованих територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше заступник голови комітету ВРУ з питань містобудування Олена Шуляк зазначала, що в Україні корупція в будівельній сфері досягла 10 мільярдів гривень на рік за самих скромних підрахунках. При цьому мало що робиться, щоб виправити ситуацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом