Обрано найрозумніше місто світу

"Самим розумним містом в світі" було визнано китайський Шанхай під час конгресу Smart City Expo. Відзначимо, що це перше китайське місто, яке було удостоєний такої нагороди.

Як повідомляє Сіньхуа, нагороду World Smart City Awards вручають, щоб сприяти інклюзивності, розвитку безпеки та різноманітності. У свою чергу гендиректор Smart City Expo підкреслив, що нагорода є всебічною демонстрацією ефективності та досягнень будівництва розумного міста Шанхай за останні роки.

А ось заступник мера Шанхая підкреслив, що влада міста надає великого значення розвитку штучного інтелекту й цифровізації.

Відзначимо, що Шанхай по праву вважається найбільшим містом в Китаї. Офіційно в ньому живуть трохи більше 24 млн людей. Також це найбільший в світі морський порт.

Що характерно, ще в XIX столітті це було невелике і нічим не примітне місто. Але після того, як Китай у 1842 році зазнав поразки у Першій опіумній війні, місто стало більш відкритим для іноземців і з тих пір почалося активне його зростання. У зв'язку з цим, Шанхай не може похвалитися старовинними архітектурними пам'ятками, але тут дуже багато сучасних будівель, які заслуговують на окрему увагу. Сьогодні Шанхай – найсучасніше місто Китаю.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Шанхаї влада вирішили пересунути пам'ятник архітектури майже на 62 метри, щоб він не заважав будівництву нового торгово-офісного центру.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

278

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом