ЖК Taryan Towers: експерти розібралися з документами щодо об'єкта преміум-класу

Зведення ЖК Taryan Towers супроводжувалося деякими скандалами, головним чином пов'язаними з будівництвом в історичній частині Києва, але забудовнику в результаті вдалося їх вирішити. Це комплекс преміум класу, зводиться на колишній території промислового комплексу ВАТ "Київський завод" Радар ".

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Ще в 2017 році СБУ вела розслідування за фактом незаконних дій щодо будівництва з порушенням вимог містобудівної документації, містобудівного законодавства та законодавства з охорони культурної спадщини. Стверджувалося також, що замовник "Познякижилбуд" не отримав дозвіл на земляні та будівельні роботи відповідного органу охорони культурної спадщини.

Також було розслідування прокуратури Києва в рамках кримінального провадження щодо умисного незаконного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин або пам'яток національного значення, вчинені службовою особою з використанням службового становища. І прокуратура і СБУ вимагали, щоб ДАБІ провела інспекцію будівництва, яка, втім, так і не відбулася. Проте, питання з правоохоронними органами Taryan Group вдалося вирішити, винісши їх у публічну площину. Також Верховний суд, розглядаючи справу про скасування розпорядження Мінкультури, встановив відсутність порушень в діях замовника.

Варто зазначити, що житловий комплекс будується на вулиці Івана Павла II, в Печерському районі столиці на колишній території промислового комплексу ВАТ "Київський завод "Радар".

Taryan Towers – це житловий комплекс преміум класу, який відповідає йому за багатьма показниками. Однак питання парковки буде болючим для майбутніх мешканців. Справа в тому, що за планом передбачено паркінг на 670 машиномісць, що для такого комплексу буде явно недостатньо. Для відповідності заявленому класу тут мали передбачити парковку мінімум на 860 авто.

Більш докладно про ЖК Taryan Towers можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

176

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом