ЖК Sich – проєкт соціального житла для переселенців

Благодійний фонд Hope UA розробив проєкт соціального житла для переселенців, що є житловими комплексами з малоповерховими будинками та розвиненою внутрішньою інфраструктурою.

Для реалізації цього проєкту потрібна донорська допомога. Його презентація відбулася у Любліні, Братиславі, Відні, Брно та Празі для українських посольств, представників місцевої влади та міжнародних організацій, передає ZAXID.net.

ЖК Sich є комплексом, побудованим за принципом "місто в місті", в якому є все для життя, відпочинку та роботи. Автори проєкту були натхненні Січчю, що мала свою розвинену екосистему, здатну забезпечувати себе. Будинки у комплексі не повинні перевищувати чотирьох поверхів. Квартири від одно до трикімнатних. Інфраструктура повинна мати всі необхідні для життя компоненти: аптеки, супермаркети, дитячі центри, поліклініки, навчальні заклади, коворкінги, кафе, ЦНАП тощо. Це дозволить мешканцям працювати й жити, не виходячи за межі житлового комплексу. Крім того, обов'язковим елементом є облаштування надійного бомбосховища.

За словами керівника фонду Hope UA Романа Гринкевича, ціль проєкту Sich – зрушити з місця проблему житла для вимушених переселенців та економічного розвитку держави.

Передбачається, що будівництво ЖК Sich відбудеться на території Львівської, Тернопільської, Житомирської, Івано-Франківської, Хмельницької областей. Держава виділяє ділянки під будівництво, фонд адаптує під них проєкт та шукає інвесторів. Вже знайдено донора для будівництва котеджного містечка поблизу Львова, і зараз відбувається тендер серед підрядників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, перше модульне містечко у Львові облаштували у квітні на вулиці Самчука. Він розташований на території Стрийського парку та складається з 88 будиночків. Друге модульне містечко розгорнули на вул. Пулюя, там встановлено 120 будиночків, де вже проживають переселенці. Також днями у місті відкрили ще одне модульне містечко для переселенців, які змушені були покинути все та поїхати через вторгнення росії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом