ЖК Русанівська гавань: комплекс з підвищеною пожежною небезпекою

ЖК Русанівська гавань – це черговий комплекс, який будується з конкретним порушенням норм пожежної безпеки, що в підсумку може вилитися у великі неприємності для його мешканців. Його зводить будівельна компанія Ковальська на вулиці Маланюка у Дніпровському районі Києва.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як вдалося з'ясувати експертам, до житлових секцій кількох будинків комплексу забудовник не забезпечив проїзд з усіх боків для пожежних машин. І це далеко не всі норми пожежної безпеки, які були проігноровані під час будівництва цього об'єкта. Так, не була врахована безпека евакуації мешканців, не підтверджене проведення оцінки вогнестійкості будівель, проблеми з комплектаціями первинними засобами пожежогасіння. Також забудовник не виконав норму з облаштування паркінгу.

З огляду на виявлені порушення ДАБІ в липні 2019 року прийняла рішення анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт. Але замовник успішно в суді зумів оскаржити заборону, при цьому не вважав за потрібне усунути очевидні порушення.

Незважаючи на те, що будинки офіційно не були здані в експлуатацію, вже повним ходом йде приймання квартир і видача ключів власникам квартир. До речі, спочатку планували здавати об'єкт ще у 2017 році, але досі так цього і не зробили.

Варто зазначити, що ЖК будується на територіях, що частково підтоплюються. Швидше за все через цей фактор забудовник вирішив повністю наплювати на норми пожежної безпеки.

Більш детально про комплекс Русанівська гавань можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

200

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом