ЖК Привітний квартал: коли "забули" узгодити ДПТ

ЖК Привітний квартал – це комплекс економ-класу на вулиці Євгена Харченка, 55 у Дарницькому районі Києва, будівництво відбувається на комунально-складської території, ДПТ відсутній.

Про це йдеться у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як з'ясували експерти, містобуди зобов'язують замовника змінити цільове призначення ділянок, узгодити детальний план території, а також здійснювати будівництво відповідно до проєктних рішень ДПТ. Однак, замовник не виконав положення МУО з розробки та узгодження проєкту детального плану території до початку будівництва, а це вже створює реальні ризики в інвестуванні.

Забудовник обіцяв ввести в експлуатацію першу чергу будівництва ЖК Привітний квартал у II кварталі 2020 році. Однак, поки будівництво комплексу призупинено. Роботи не ведуться з липня 2020 року. Тут варто врахувати те, що деякі об'єкти від девелопера "Фундамент" здавалися з затримкою у два роки.

Станом на сьогодні замовник отримав дозволи на будівництво семи житлових будинків на 1 794 квартири. Але в реєстрі будівельної діяльності відсутні як дозвіл на V чергу будівництва (підземний паркінг), так і відмови в наданні дозволу. Це свідчить про те, що забудовник не звертався в ДАБІ за отриманням дозволу на будівництво паркінгу.

З огляду на обставини, експерти вважають, що жителі ЖК в кращому випадку зможуть скористатися паркінгом мінімум через 10 років після початку будівництва об'єкта. Крім того, існує потенційний ризик того, що компанія взагалі може відмовитися від будівництва паркінгу для ЖК економ-класу на околиці міста.

З позитивних нюансів варто зазначити відсоток забудови ділянки, який витриманий відповідно до норм: буде створена достатня прибудинкова територія для комфортного проживання майбутніх мешканців.

Більш детально про ЖК Привітний квартал можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом