ЖК на Микільській Слобідці: чому небезпечно інвестувати в об'єкт

ЖК на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 в Дніпровському районі Києва зводиться з грубими порушеннями земельного та водного законодавства, що несе великі ризики для інвестування в проект.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Відзначимо, що ділянки розташовані в межах території пам'ятки ландшафту та історії місцевого значення, згідно з наказом Мінкульту. Проте, ДАБІ видала замовнику - ТОВ "Нова Слобідка" – дозвіл на виконання будівельних робіт з будівництва житлових будинків та підземного паркінгу без узгодження з органом охорони культурної спадщини.

За даними Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, тут вже почалося будівництво: встановлюються палі, ділянку огородили парканом. В результаті проведених робіт, власне, і пошкодили пам'ятку. При цьому в департаменті уточнили, що дозволів на виконання будівельних робіт не надавали.

Представники ТОВ "Нова Слобідка" безуспішно в суді намагалися скасувати включення ділянки в межі території об'єкта культурної спадщини. Зазначені обставини дають можливість як Мінкульту, так і Департаменту охорони культурної спадщини КМДА в будь-який час вийти на перевірку і зупинити будівництво, що несе ризики для інвестування.

Експерти також з'ясували, що будується комплекс в прибережно-захисній смузі річки Дніпро, що є грубим порушенням земельного та водного законодавства України та ставить питання про можливість будівництва взагалі.

Крім цього, в грудні 2019 року Київрада відмовила у поновленні договорів оренди земельних ділянок. Більш того, дозволила розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та облаштування парку відпочинку "Микільська Слобідка" вздовж Русанівської протоки Днепра. Експерти підкреслюють, що зазначені обставини можуть також перешкодити в реалізації проєкту, бо є підстави для скасування містобудів і дозволів, виданих на забудову трьох земельних ділянок.

Більш докладно про житловий комплекс на Микільській Слобідці можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом