ЖК на Коновальця, 30: житлова висотка в історичній частині міста

ЖК на вулиці Євгена Коновальця, 30 – це висотний комплекс в історичній частині Києва, проте замовник зміг оскаржити більшу частину містобудів у суді, що дозволило почати будівництво.

Про це йдеться в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Територія, на якій будується ЖК на Коновальця, 30 знаходиться у межах Центрального історичного ареалу, в зоні регулювання забудови другої категорії. Тут встановлені додаткові вимоги з будівництва, а також існують обмеження щодо висотності будівель. Замовник будівництва звернувся до Окружного адмінсуду Києва, вимагаючи визнати протиправними та скасувати абзаци містобудів, де вказано, що будівництво ведеться в історичному ареалі Києва. Остаточне рішення по даній справі має прийняти Верховний Суд. Однак, рішення судів першої та апеляційної інстанції дозволило забудовнику отримати дозвіл на будівництво ЖК без погодження проєктної документації та дозволів на проведення робіт від Мінкульту.

Також через суд забудовнику вдалося скасувати пункт, який обмежував висоту для житлового комплексу. Дане рішення суду є остаточним, не підлягає оскарженню і дозволяє будувати висотку в центральній частині міста.

Крім того, як з'ясували експерти, спочатку ця земля відводилася під будівництво дитячого садка. Згодом забудовник разом з будівництвом житлового комплексу, мав подбати і про зведення установ соціальної інфраструктури. Але, судячи з проєкту, ці умови так і не були виконані. Це в свою чергу вже загрожує ризиками для інвестування.

Заявлений забудовником клас – бізнес. Однак, говорячи про комфортність проживання тут, слід зауважити, що відсоток забудови земельної ділянки значно перевищує допустимі норми, що у підсумку позначиться на розмірі прибудинкової території. А кількість квартир у другому під'їзді – відповідає економ-класу.

Більш детально про ЖК на вулиці Євгена Коновальця, 30 можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом