ЖК на Кільцевій дорозі, 3: будівництво без узгодження з Державіаслужбою

Житловий комплекс на вулиці Кільцева дорога, 3 у Голосіївському районі Києва будується на ділянці, що підтоплюється, цільове призначення якої не відповідає намірам забудови, а аткож без узгодження висотності з Державіаслужбою.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Щодо цього ЖК немає інформації у відкритому доступі, старт продажів ще не оголошувався, однак експерти змогли проаналізувати його.

Будівництво комплексу ведеться на ділянці площею майже 5 гектарів, на якій розміщені навчальний корпус і гуртожиток Академії праці, соціальних відносин і туризму та десятиповерховий житловий будинок, недалеко від столичного іподрому. Зараз будівельники закінчили роботи на рівні котловану і приступили до зведення залізобетонного каркасу.

Як з'ясували експерти, цільове призначення земельної ділянки не відповідає намірам забудови. Іншими словами, це місце не передбачає будівництво житлового комплексу. Але забудовник все одно зміг отримати дозвільні документи.

Також відомо, що будівельна компанія вирішила відійти від ДПТ і реалізувати забудову без урахування вихідних даних детального плану, що є порушенням містобудівного законодавства. Забудовник хоч і зменшив поверховість будинків, проте зросла кількість секцій, що призведе до збільшення щільності населення і негативно позначиться на комфортності проживання.

Земельна ділянка потрапляє в зону обмеженого використання території від аеропортів. Тому будівництво можливе за умови погодження місця розташування і висоти об'єкта Державіаслужбою. Однак, висновок про погодження місця розташування і висоти ЖК Державіаслужбою не надає.

Варто також зазначити, що в ЖК передбачено 401 машино-місце в паркінгах і 46 – на стоянці. Таким чином кількість паркомісць буде з лишком відповідати вимогам ДБН для комфорт-класу.

Більш детально про житловий комплекс можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом