ЖК Лідерсівський: готель у вигляді житлового будинку над підземним озером

ЖК Лідерсівський, який зводиться на Лідерсівському бульварі, 7, 9 у Приморському районі Одеси, замовником позиціюється як житловий комплекс преміумкласу, але за документами – це готель із центром обслуговування туристів та спортивним клубом.

Про це читайте у свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як з'ясували експерти, з минулого року на земельні ділянки, на яких ведеться будівництво комплексу, неодноразово накладалися арешти із забороною відчуження, розпорядження, поділу та зміни цільового призначення, а також забороною проведення підготовчих та будівельних робіт. Але, попри це будівництво, тривало, повністю ігноруючи судові рішення. Мало того, на сьогоднішній день земля досі перебуває під арештом.

Також варто наголосити, що будівництво ведеться на місці тенісних кортів під якими було виявлено підземне озеро глибиною близько чотирьох метрів. Для його вивчення залучили водолазів зі спецобладнанням. У ході експертизи встановили, що на цій ділянці категорично не можна здійснювати будівництво.

На сайті одного із замовників – ТОВ "Одесабуд" – анонсується саме житловий комплекс, однак і в містобудівних умовах та обмеженнях, і у дозволі на будівельні роботи йдеться не про житловий будинок, а про готель. Тому майбутні інвестори, купуючи тут житло, мають знати, що апартаменти не належать до житлової нерухомості.

Говорячи про комфортність проживання, відзначимо, що відсоток забудови становить понад половину площі земельної ділянки. Також проєктом передбачено будівництво паркінгу на 120 машин. Втім, на сайті комплексу він трохи більший за – на 130 автомобілів. Тим часом якщо говорити про житловий будинок, то забудовник має передбачити паркування для 214 машин. Крім цього, заявленому преміумкласу не відповідає кількість апартаментів у будинку, на поверсі, їх площі та висоті стелі.

Детальніше про ЖК Лідерсівський можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

88

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом