ЖК Greenpoint: будівництво, яке може потонути у судових позовах

ЖК Greenpoint – це житловий комплекс бізнес-класу у Подільському районі Києва, будівництво якого може затягнутися на невизначений термін через численні судові розгляди.

Про це йдеться в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Так, з 2015 по 2020 роки посадові особи замовника будівництва ТОВ "Керамблоки-Інвест" і його колишнього бенефіціара ТОВ КУА "Галуа Інвест" шахрайським шляхом під приводом інвестування у будівництво ЖК Greenpoint залучили кіпрську компанію "Riordan Limited". Згодом заволоділи коштами іноземної фірми в особливо великих розмірах – майже 100 млн гривень. Таким чином було відкрито кримінальне провадження щодо нинішніх учасників будівництва, що може позначитись на зведенні житлового комплексу.

Також Riordan Limited звернулася до суду з позовною заявою до "Галуа Інвест", вимагаючи визнати недійсною операцію з відчуження частки у розмірі 100% в статутному капіталі ТОВ "Керамблоки-Інвест" і визнати за нею право власності на цю компанію. Даний судовий розгляд також може вплинути на процес будівництва, оскільки прийняте рішення може змінити склад учасників замовника.

Крім того, ще одна компанія Autonomy Global Opportunities Master Fund LP подала позов до Господарського суду Києва до "Керамблокі-Інвест", вимагаючи повернути відсотки за виданим раніше кредитом. Експерти вважають, що невиконання замовником своїх зобов'язань за договором позики спричинить подальші судові розгляди, результатом яких може стати навіть банкрутство компанії, що в свою чергу також вплине на термін реалізації проєкту.

Відомо, що в рамках кримінального провадження Печерський райсуд наклав арешт на земельні ділянки із забороною розпорядження, зміни, забудови та реконструкції об'єктів.

ЖК Greenpoint буде складатися з 4 житлових будинків висотністю у 7-12 поверхів, з чотирма підземними паркінгами на 765 машино-місць, що недостатньо для такого великого житлового комплексу. Тому мешканці можуть зіткнутися з проблемою, де припаркувати своє авто.

Більш детально про ЖК Greenpoint можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом