ЖК Family & Friends: цікавий варіант з декількома "але"

ЖК Family & Friends – це житловий комплекс комфорт-класу у Солом'янському районі Києва неподалік від залізничної станції "Караваєві Дачі". Комплекс з непоганим розташуванням, але надмірна близькість до залізниці псує всю атмосферу. Тут передбачена велика парковка, але ставити машини на неї ще довго ніхто не зможе. Будинок з багатьох параметрів відповідає класу комфорт, але забудовник GEOS не поспішає прибирати будівельний кран, вмонтований в секцію, яку вже здали.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Розміщується ЖК в колишній промисловій зоні Солом'янського району, в історичній місцевості "Караваєві дачі", недалеко від залізничної станції. Відстань від житлового будинку до залізниці складе всього 130 м. Варто відразу зазначити, що це не порушує санітарні правила, проте велика інтенсивність руху поїздів тут не може не позначитися на комфорті майбутніх мешканців. Забудовник в свою чергу пообіцяв виконати всі необхідні шумоізоляційні роботи.

Репутацію цього ЖК дещо зіпсував і скандал, який просочився в ЗМІ, що стосується будівельного крана, залишеного вмонтованим в уже здану секцію.

В результаті частина жителів не може почати ремонт, адже кріплення крана вмонтовані просто в їх підлогу і стелю. Є навіть квартири, в яких просто в кімнаті вмонтована колона від крану. Жити в таких квартирах - неможливо. І таких квартир - більше десятка. А у інших власників квартир, які вже зробили в своїх квартирах ремонт, в результаті вібрацій будівельного крану з'являються тріщини, зміщуються підвісні стелі.

Як розповідають інвестори, забудовник спочатку обіцяв прибрати кран у вересні 2020 року. Але потім заявив, що той буде стояти, поки не будуть побудовані сусідні секції.

Інвестори писали заяви на компенсацію збитків, але забудовник одразу їм відмовив. Більш того, інвесторам запропонували прийняти за актом квартири і починати робити ремонт в кімнатах, де немає кріплення крана. А коли знімуть кран, доробити ремонт у квартирі.

Що стосується парковки, то ЖК Family & Friends один з небагатьох, хто може похвалитися такою кількістю машиномісць (повністю відповідає нормам). Однак, за проєктом будівництво гаража передбачено останнім (VII чергу). Відкриті стоянки у багатофункціонального центру громадського призначення з'являться також не скоро (VI чергу). Оскільки введення в експлуатацію II черги ЖК заплановано на четвертий квартал 2021, то коли буде введена в експлуатацію VII черга - навіть важко уявити.

Більш докладно про ЖК Family & Friends можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом