ЖК біля будинку Саксаганського: інтереси забудовника захистять юристи Київради

До Господарського суду Києва надійшов позов про розірвання договору оренди земельної ділянки, розташованої впритул до історичної будівлі – будинку, де раніше мешкав Панас Саксаганський.

Про це написав юрист громадської організації "Карта Реновації", активіст Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, позов подали Департамент культури КМДА, Міністерство культури та інформаційної політики та Офіс генпрокурора. На ділянці має розпочатись будівництво 16-поверхового житлового комплексу.

"Кринж історії в тому, що майбутній ЖК фактично розріже Музей на дві частини. 16-поверховий монстр має побудувати впритул до Будинку Панаса Саксаганського. Це фактично відокремить його від решти будівель Музею – будинків Лисенка, Старицького, Косачів. Незважаючи на це, Віталій Кличко відправив до суду захищати інтереси забудовника юристів Київради", - написав Перов.

Так йдеться про будівництво на вулиці Жилянській, 96. ДАБІ видала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу компанії "Рестин".

За даними аналітичного порталу YouControl, компанія "Рестін" була заснована майже 30 років тому. Керівником ТОВ “НВП “Рестин” з 1996 по 2011 рік значився Віталій Поліщук, який є дядьком ексдиректора Департаменту земельних ресурсів КМДА Олексія Поліщука.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, ЖК, який розміститься на вул. Жилянській, 96а буде 16-поверховою будівлею. Загальна площа будинку складає 1771,8 м². Інвесторам пропонують придбати тут квартири бізнес-класу. Виходячи з візуалізації, можна стверджувати, що комплекс матиме стриману архітектуру.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом