ЖК 31Z: ще одна новобудова на перевантажених Позняках

ЖК 31Z – це комплекс класу "комфорт+", який будується на вулиці Михайла Драгоманова, 31з в Дарницькому районі Києва замість адміністративної будівлі, що в результаті ще більше позначиться на перевантаженій інфраструктурі мікрорайону.

Про це читайте в свіжому огляді від ресурсу НЕРУХОМІ.

Як стало відомо, місце не передбачає будівництво житлового комплексу. Проте, не дивлячись на цей фактор, забудовник якимось чином примудрився отримати дозвільні документи. Однак Національна поліція проводить кримінальне розслідування щодо чиновників Київської міської держадміністрації, що змінили цільове використання земельної ділянки з "будівництва, експлуатації та обслуговування адміністративної будівлі" на "будівництво, експлуатацію та обслуговування житлово-готельного комплексу", чим завдали тяжких наслідків громадським інтересам. І хоч справа відкрита стосовно чиновників, а не забудовника, в кінцевому підсумку це може відбитися і на ньому: зміна цільового призначення пройшла без затвердженого ДПТ, що заборонено містобудівним законодавством.

Крім того, отримано дозвіл на будівництво житлового комплексу, в якому передбачено 102 квартири і 32 апартаменти. На сайті ж девелопера (промислово-будівельної групи "Ковальська") зазначено, що будинок комфорт-класу 31Z – це 134 видові квартири. Однак покупцям варто враховувати, що апартаменти – це не квартири.

Проти даного будівництва активно виступають місцеві жителі. У мікрорайоні ж існує проблема зі школами та дитсадками, об'єктами соціального призначення. Висока активність, значний опір громадськості будівництву комплекса свідчить про перевантаження інфраструктури. Все це може завадити завчаному введенню в експлуатацію ЖК 31Z.

Більш докладно про житловий комплекс 31Z можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом