Жителі ЖК на Лобановського почали відновлювати будинок після влучення ракети

Жителі житлового комплексу по вулиці Лобановського, 6а у Києві, по якому ще в перші дні влучила російська ракета, намагаються самотужки відновити будинок.

Про це кияни написали самі у Facebook.

У пошкодженому будинку мешкає близько 400 осіб. Вони згуртувалися і самі розчистили завали, найняли будівельників, які зміцнили зруйновані стіни, щоб уникнути можливих обвалів. На всі ці роботи пішло близько 1,5 млн гривень.

Мешканці звернулися за консультаціями до проєктувальників будівлі, ті підтвердили, що, попри масштаб руйнувань, врятувати будинок є шанси. Сьогодні для мешканців поставлено завдання відновити фасад будівлі та полагодити комунікації до настання холодів.

Люди вже зібрали кошти на перший етап відновлювальних робіт та створили Благодійний фонд, внески на який будуть спрямовані на ремонт житлового комплексу. Реквізити можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у київський житловий комплекс на Валерія Лобановського рано-вранці 26 лютого поцілила ракета російських окупантів на рівні 19-го поверху. Будинок отримав значні ушкодження. Частково зруйновано стилобат. Імовірно, ворог намагався завдати удару по аеропорту Жуляни, але "високоточні" ракети промазали і влучили у житлову висотку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

264

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом