Жителі Ірпенського ЖК Синергія 2 самі взялися за відновлення житла

Жителі Ірпенського ЖК Синергія 2 під Києвом, який постраждав від обстрілів російських окупантів, вирішили самотужки відновлювати своє житло.

Про це написала активістка та учасник правління ОСББ "Титан 2020" Анастасія Завгородня у себе у Facebook.

У житловому комплексі проживає близько 1500 осіб у більш ніж 400 квартирах. Незважаючи на обіцяні від влади компенсації, люди самі вирішили взятися за ремонтні роботи, щоб встигнути зробити все необхідне до похолодання.

"Простий латковий ремонт даху – близько 100 тисяч. Відновлення димоходів на наш обсяг роботи – від 230 тисяч. Щоб зробити хоч це – нам потрібно відновити зруйновані монолітні парапети на даху, а це інші підрядники та інші шалені суми. А взагалі нам потрібно – близько 1 млн. Роботи з мінватою – близько 2 млн, тому що в нас зруйнований майже весь будинок. У нас зруйновані колони, перекриття, стіни. Я не знаю точну суму зараз, бо з кожним днем ​​вона зростає, а стан будинку лише погіршується", - наголосила Завгородня.

Зазначимо, що нещодавно у потерпілому Ірпені почали збирати заяви мешканців для відновлення зруйнованих будинків. Документи потрібно заповнити та надіслати до Ірпінського центру надання адміністративних послуг. Заяви можуть подавати люди, у яких повністю або частково зруйнували будинок. Крім них, потрібно буде подати ще кілька документів. Про їх перелік можна дізнатись у ЦНАПі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, відновити самотужки намагаються і жителі житлового комплексу на вулиці Лобановського, 6а у Києві, до якого ще в перші дні війни потрапила російська ракета. Мешканці звернулися за консультаціями до проєктувальників будівлі, ті підтвердили, що, попри масштаб руйнувань, врятувати будинок є шанси.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль розповідав про три етапи відновлення України. Втрати нашої держави від вторгнення Росії складають приблизно трильйон доларів США. Проте прем'єр вважає, що все вдасться компенсувати за рахунок заарештованих кремлівських активів.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

249

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом