Жителі Дніпра вже кілька років не можуть в'їхати в ЖК на вулиці Маршала Судця

Жителі Дніпра, які купили квартири в ЖК на вулиці Маршала Судця, звернулися до міськради з проханням вплинути на забудовника, який затягнув на два роки термін введення будинків в експлуатацію.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, дніпряни скаржаться, що не можуть ані в'їхати в куплене житло, ані розпочати ремонт. Забудовник – компанія "Созідатель" – пояснив затримки тим, що міськрада не надала документів для присвоєння будинку адреси, без яких не можна ввести житловий комплекс в експлуатацію. Голова управління державного архітектурно-будівельного контролю Дніпровської міськради Надія Ратич, коментуючи ситуацію, заявила, щоб ввести будинок в експлуатацію, забудовник може скористатися будівельною адресою, проте фірма не зверталася до міськради з цим питанням.

У свою чергу, головний архітектор Дніпра Дмитро Волик зазначив, що за проєктом забудовник мав побудувати паркінг, але на сьогодні його будівництво так і не розпочалося. Директор "Созідателя" написав гарантійний лист до мера Дніпра Бориса Філатова, в якому він зобов'язався побудувати запроєктований паркінг у житловому комплексі. Тому міська влада наголосила, що тільки після виконання всіх містобудівних норм виконавчий комітет зможе привласнити ЖК адресу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Дніпра забракувала будівництво житлової висотки біля моргу на вулиці Донцова на ділянці площею 0,4 гектара. Так, члени містобудівної ради зазначили, що проєкт має зайву помпезність та назвали сусідство з моргом дуже невдалим для житлового будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом