Забудовнику ЖК Лідерсівський одеський ДАБК відмовився видавати дозволи

Одеський ДАБК 11 лютого відмовився видати дозвіл на будівництво ЖК Лідерсівський на місці тенісних кортів на Лидерсівському бульварі, 7, 9.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, комісія відмовила забудовнику по кільком причинам. Перш за все, будівельна компанія мала подати звернення не в ДАБК Одеси, а в ДАБІ України, оскільки житловий комплекс відноситься до класу наслідків СС3. В майбутньому ЖК Лідерсівський проживатимуть більше 500 осіб, тому будівля відноситься до третього класу наслідків.

До замовників будівництва вирішила долучитися і будівельна компанія "Одессабуд", яка, власне, і будує дім. Тобто тепер офіційно числяться три фірми-забудовника – це "Спорт-Сервіс", "Лідер-Парк" і "Одессабуд". На розгляд комісії ні фірма "Спорт-Сервіс", ні фірма "Одессабуд" не надали копії договору оренди на земельну ділянку. Крім цього, компанія "Одессабуд" не надала документи, на підставі яких вона раптово стала замовником будівництва. Також всі три забудовника не надали міському ДАБКу скан-копії всіх сторінок містобудівних умов і обмежень.

Крім того, об'єкт раптово виріс на один поверх: у містобудах чітко прописано, що допустима гранична висота будинку не має перевищувати 21,3 метра (7 поверхів), водночас у планах поверхів і фасадів, які подав замовник, вказана висота 24,1 метра (8 поверхів).

Згідно з повідомленнями, незважаючи на відсутність дозволів будівництво комплексу продовжує будуватися. ЗМІ також називають реальним власником будівельної компанії "ОдессаБуд" депутата Одеської міської ради від партії "Довіряй Справам" Андрія Кисловського, при цьому офіційно в бенефіціарах числиться його мати Раїса Кисловська.

ЖК Лідерсівський
nerukhomi.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Приморський райсуд Одеси дозволив вести будівництво ЖК Лідерсівський, повністю відмовивши в задоволенні клопотання. Одесити звернулися до суду, вимагаючи від забудовника ОдесаБуд привести будівельно-технічну документацію відповідно до будівельних норм і правил, а також скасувати реєстрацію про повідомлення про початок будівельних робіт. Також суд просили заборонити проводити зараз підготовчі та будівельні роботи на об'єкті, однак суддя був іншої думки.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук