Забудовника ЖК Egoist Residence змусять укріпити схил на Кловській

Забудовник ЖК Egoist Residence на вул. Мечникова,7б повинен у найкоротші терміни зробити зміцнення схилу та забезпечити технічне обслуговування протизсувних споруд на Кловському узвозі.

Як повідомляє "Київвлада", під час засідання робочої групи, створеної постійною комісією Київської міської ради з питань архітектури та містобудування, було розглянуто питання щодо небезпеки схилу. Зокрема, згадали про сходження тут ґрунту у 2016 році. Крім того, згідно з проведеним нещодавно обстеженням фахівцями Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, Кловського узвозу, він залишається в аварійному стані.

Розглянувши звіт та відповідну документацію, депутати ухвалили низку рішень, які мають запобігти виникненню руйнувань на земельній ділянці по вул. Мечникова, 7б та прилеглої території через ерозійні та зсувні явища.

Зокрема, компанія "Будінформ", як землекористувач зазначеної ділянки, має облаштувати поверхневі стоки з підключенням до існуючої системи водовідведення, привести в робочий стан існуючі мережі дощової каналізації, здійснити зміцнення схилу на орендованій земельній ділянці та прилеглій території.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, забудовник отримав ділянку по вулиці Мечникова в оренду у 2004 році. 2007 року київська прокуратура подавала позов про розірвання оренди із забудовником. Втім, суд вона програла і не подала апеляцію. Також з'ясувалося, що у 2018 році забудовник отримав дозвіл на будівництво на підставі прострочених містобудівних умов та обмежень, термін яких минув у 2013-му.

У 2018 році розпочався конфлікт мешканців та забудовника "Будинформ", який вирішив побудувати тут будинок з житловими та офісними приміщеннями. Для цього компанія обнесла парканом схил, що веде до будинку №14 – і під його вікнами почала вирубати дерева, які заважали завезти сюди важку техніку. Спочатку роботи обґрунтовувалися під приводом ремонту дощової каналізації. Лише пізніше з'ясувалося, що на цій ділянці розпочнуть багатоповерхове будівництво, незважаючи на давно визнану аварійність Кловського схилу.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

436

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом