Забудовника взяли під варту у справі про хабар віцепрем’єру

Фактичного власника групи компаній KSM-GROUP Сергія Копистиру взяли під варту з альтернативою застави у 100 млн грн у звинуваченнях у спробі підкупу віцепрем’єра, міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, про це повідомили 24 листопада у Телеграм-каналі Центру протидії корупції. 

Прокурор САП просив призначити забудовнику варту із альтернативною заставою у 200 млн гривень.

У разі внесення застави, Копистира має дотримуватися певних обов'язків, зокрема утриматися від спілкування зі свідками та іншою підозрюваною у справі, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Під час обшуку за місцем проживання Копистири знайшли цікавий документ зі списком судових інстанцій, на які нібито витратили 620 тисяч доларів. Інкримінована Копистирі стаття передбачає до 10 років розбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, правоохоронні органи 21 листопада повідомили про підозру власника будівельної компанії, який намагався підкупити голову Мінрегіону.

Як з'ясували правоохоронці, компанія має два договори на забудову земельної ділянки держпідприємства, що входить до сфери управління Мінрегіону, але їм загрожує розірвання за ініціативи Міністерства.

За даними НАБУ і САП, Копистира намагався підкупити міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Нібито він запропонував понад 5200 квадратів нерухомості у зведених його компаніями новобудовах столиці орієнтовною вартістю у 170 млн гривень.

Окрім великої кількості, компаній, які можуть бути підконтрольні Копистирі, у його власності також є 3 будинки, 2 земельні ділянки, 3 нежитлові приміщення, Mercedes-Benz S560 4matic limousine 2019 р.в. та Mitsubishi L200 2012 р.в.  

Крім того, у разом з дружиною йому належить ще  8 нежитлових приміщень, 2 садових будинки, 4 земельні ділянки та 2 квартири у Києві.
 

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

468

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом