Віцепрем'єра Кубракова намагалися підкупити квартирами

Правоохоронні органи 21 листопада повідомили про підозру власника будівельної компанії, який намагався підкупити голову Мінрегіону та віце-прем'єра Олександра Кубракова. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як з'ясували правоохоронці, компанія має два договори на забудову земельної ділянки держпідприємства, що входить до сфери управління Мінрегіону, але їм загрожує розірвання за ініціативи Міністерства.

Щоб не допустити цього, власник компанії нібито запропонував віце-прем'єру хабар у розмірі 2% площі майбутніх житлових будинків (5200 кв. м), а чиновник звернувся до НАБУ. Орієнтовна вартість хабара – понад 170 млн. грн.

На момент викриття, на довірену особу Кубракова було оформлено 15 квартир у Києві.

Забудовнику та директору державного підприємства повідомили про підозру за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу – пропозиція хабара.

За даними LIGA.net, йдеться про державне підприємство "Укркомунобслуговування", яке очолює Алла Сушон.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, вже колишній глава ДІАГ Семен Кривоніс розповів, як представник одного із забудовників пропонував йому хабар у розмірі 120 тисяч доларів, щоб той посприяв у прийнятті в експлуатації житлової висотки у Києві. Як і належить порядному чиновнику, Кривоніс повідомив про порушення у відповідні правоохоронні органи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

449

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом