Забудовник ЖК Русанівська гавань заощадив за рахунок бюджету Києва

Розслідуванням фактів можливого зловживання з боку чиновників комунального підприємства "Плесо" Київської міської держадміністрації, які замість забудовника ЖК Русанівська гавань облаштували зону відпочинку уздовж протоки, зайнялися антикорупційні органи – НАБУ і САП.

Таким чином, існує ймовірність, що набережну облаштували за рахунок платників податків, а цим скористався забудовник житлового комплексу – ПрАТ "Дарницький комбінат будівельних матеріалів і конструкцій" (ДКБМК). Внаслідок зазначених зловживань бюджет столиці недоотримав майже 50 млн гривень. На сьогодні облаштування Русанівської протоки ще не завершено.

Відповідно до проведеного аудиту роботи комунальників, є ймовірність що до подібної ситуації призвели помилки у комунікаціях серед структурних підрозділів столичної міськадміністрації. Однак, вдалося з'ясувати, що облаштування протоки і будівництво ЖК Русанівська гавань проводить одна і та ж підрядна організація – ТОВ "БК "Міськбудінвест ". За даними реєстрів, власниками фірми є брати Володимир і Анатолій Дроботи.

Антикорупційні органи попросили продовжити термін розслідувань у даній справі до листопада, але суддя, вивчивши клопотання, задовольнив його частково – розслідування продовжили до 14 вересня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ЖК Русанівська гавань – це черговий комплекс, який будується з конкретним порушенням норм пожежної безпеки, що в підсумку може вилитися у великі неприємності для його мешканців. Його зводить будівельна компанія Ковальська на вулиці Маланюка у Дніпровському районі Києва.

Як вдалося з'ясувати експертам, до житлових секцій цілої низки будинків комплексу забудовник не забезпечив проїзд з усіх боків для пожежних машин. І це далеко не всі норми пожежної безпеки, які були проігноровані при будівництві цього об'єкту. Так, не була врахована безпека евакуації мешканців, не підтверджене проведення оцінки вогнестійкості будівель, проблеми з комплектаціями первинними засобами пожежогасіння. Також забудовник не виконав норму з облаштування паркінгу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом