Забудовник ЖК на Батиєвій горі безуспішно намагається розпочати будівництво

Забудовник ЖК Волгоградський у судовому порядку спробував зобов'язати Київраду та Департамент земельних ресурсів КМДА передати йому в оренду земельну ділянку у Солом'янському районі на вулиці Волгоградській, 25 (Батиєва гора).

Як говориться в матеріалах справи, компанія "Вагра" обґрунтувала свій позов тим, що на цій ділянці вона має нежитловий одноповерховий будинок, площею 279 квадратних метрів. За повідомленнями ЗМІ, донедавна це був магазин.

У рішенні Господарського суду Києва згадується, що забудовник 27 жовтня 2021 року звертався до столичної влади з проханням надати йому земельну ділянку на Волгоградській, у чому йому, власне, було відмовлено. Зокрема, через те, що ТОВ "Вагра" планує на цій землі розпочати нове будівництво, а тому без розробки технічної документації в цьому випадку, мовляв, не обійтися. У зв'язку з отриманням відмови компанія вирушила до суду, але суддя Оксана Гемега сприйняла аргументи чиновників КМДА переконливими. Варто також зауважити, що Господарський суд повністю відмовив компанії у задоволенні позову.

За даними порталу YouControl, бенефіціаром ТОВ "Вагра" є Вагіф Абдуллаєв, він же і керівник цієї фірми.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво житлового комплексу на Батиєвій горі свого часу викликало великий резонанс у суспільстві. З'ясувалось, що будівництво 13-поверхового будинку несло загрозу сповзання схилу в яр. Протягом 2014-2015 років мешканці сусідніх будинків вели боротьбу проти будівництва багатоповерхівки: численні акції протесту та навіть стрілянина з боку охорони будмайданчика під час спроби киян зруйнувати будівельний паркан. Ці події широко висвітлювалися у пресі та телебаченні.

Наш портал докладно розібрав, чому зупинилося будівництво ЖК Волгоградський. Докладніше про це можна прочитати, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом