Забудовник ЖК Автограф ухилився від сплати 41 млн гривень податків: ДФС веде розслідування

Державна фіскальна служба Києва проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків будівельною компанією "Дісбуд", яка зводить ЖК Автограф на вулиці Генерала Жмаченка, 28.

Як повідомляють "Наші Гроші", майбутні власники квартир (інвестори забудови) 50% грошей перераховували ТОВ "Дісбуд", а решта суми, за вказівкою посадових осіб цієї компанії, надходила на рахунки пов'язаних з ним суб'єктів господарювання. Укладались "форвардні контракти" і в подальшому як поворотна фінансова допомога кошти надходили на підконтрольні підприємства з метою їх подальшого переведення у готівку. В результаті забудовник "заощадив на податках" понад 41 млн гривень. Слідчі відзначають, що вищевикладене підтверджується висновком експертного дослідження від 23.01.2020.

В ході слідства також допитали власників квартир житлового комплексу. Відомо також, що купила тут квартиру і колишня глава Міносвіти Анна Новосад.

У березні цього року слідчий суддя продовжив термін розслідування цього кримінального провадження до вересня.

Згідно з офіційною інформацією, одним з бенефіціарів компанії "Дісбуд" є Олександр Насиковський. За інформацією ЗМІ, він звинувачується у незаконній забудові, рейдерстві та корупції.

Ділянку землі на вулиці Жмаченка "Дісбуд" отримав в оренду на 10 років від команди Черновецького – з особистим підписом колишнього мера столиці. Місцеві жителі протестували, намагаючись зберегти ліс, але в результаті нічого не добилися. За фактом незаконної вирубки дерев хоч і були порушені три кримінальні справи, але належного покарання так ніхто і не поніс.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на вулиці Генерала Жмаченка також збирається вести будівництво компанія Інтергал-Буд. Кияни намагаються активно протистояти забудові, і, таким чином, врятувати залишки лісу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

58

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом