Забудовник збирається остаточно знести садибу Маліна у Києві, – активіст

Забудовник збирається остаточно зрівняти із землею садибу Маліна – історичну будівлю на Тургенєвській, 22 у Шевченківському районі Києва, побудовану понад 130 років тому.

Про це написав на своїй сторінці у соцмережі юрист громадської організації "Карта реновації" Дмитро Перов.

За його словами, будівельники вже почали виносити речі зі 130-дітньої садиби, а отже, будівлю скоро знесуть. Перов нагадує, що її почали розбирати торік. Проте активістам вдалося зупинити демонтаж та привернути увагу влади до цієї проблеми. "Будинок 1890 року був побудований на замовлення купця Василя Маліна. У 1911-1915 роках тут проживала родина заможних міщан Зеленських. На місці історичної будівлі планують звести II чергу ЖК Тургенєв", – розповів юрист.

Як відомо, це друга будівля із так званого "охоронного списку" мера Віталія Кличка. У вересні минулого року Київрада підтримала запропонований ним мораторій на реконструкцію історичних будівель — садибу на Тургенєвській внесли до списку 119 об'єктів, що охороняються.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, проти забудовника було порушено кримінальну справу. Втім, це не завадило поставити огорожу навколо ділянки. У серпні Київська обласна прокуратура повторно наклала арешт на садибу Маліна. Шевченківський райсуд заборонив проводити реконструкцію будівлі.

На сьогоднішній день це одна з останніх уцілілих дерев'яних садиб на вулиці.

Демонтаж садиби забудовник намагається провести ще з 2018 року, коли постало питання облаштування проїзду до новобудови у двір. У липні минулого року будівельні роботи на Тургенєвській, 22 активізувалися – робітники почали розбирати дах історичної будівлі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом