Забудовник заблокував вхід до укриття біля Довженка-Центру

Прокуратура Києва підозрює столичного забудовника у самозахопленні частини земельної ділянки, що належить ДП "Національний центр Олександра Довженка" та блокування входу в укриття на цій ділянці.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Як зазначає слідство, будівельна компанія у 2017 році уклала з КМДА договори про оренду двох земельних ділянок на вулиці Васильківській. Надалі спільно з підрядником та девелоперською компанією орендар розпочав будівництво торгово-розважального та спортивного комплексу з підземним паркінгом, кінотеатром та житловими будинками.

Згодом орендар за відсутності будь-яких дозвільних документів самовільно зайняв частину сусідньої земельної ділянки, що належить до Центру Олександра Довженка і продовжив будівництво багатофункціонального житлового комплексу вже на цій земельній ділянці.

Крім того, у ході незаконних будівельних робіт працівники підрядної організації заблокували вхід у розташоване на цій ділянці укриття, пошкодили комунікації та частково зруйнували перекриття, чим створено загрозу загибелі людей в умовах збройної агресії росії проти України. Наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше виник скандал із питанням реорганізації Довженка-Центру, в який було втягнуто забудовника A Development. Ще у 2008 році частину будівель на території центру продали приватній компанії. Згодом було узгоджено межі ділянок і на місці проданих будівель почалося будівництво ЖК White Lines.

Колишній директор Довженка-Центру Іван Козленко розповідав, що була домовленість, за якою забудовник зробить низку інвестицій щодо капітального ремонту фасаду, утеплення та будівництва сучасного фондосховища. Утім інвестиційний договір так і не підписали. Як зазначив Козленко, "було зрозуміло, що вся земельна ділянка є предметом інтересу забудовників". Пізніше забудовник, коментуючи ситуацію, заявив, що будівля Довженка-Центру залишається у власності держави і не входить до проєкту житлового комплексу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

148

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом